BUP namultikongresu Serbian Visions 2022

Već nekoliko godina za redom Beogradsko udruženje pčelara učestvuje na multikongresu Serbian Visions koji se ove godine održava online od 31.01. do 04.02.2022.god.
Termin Beogradskog udruženja pčelara je 03.02.2022.god. u 20:00 časova I možete ga pretiti klikom na link https://us02web.zoom.us/j/86080033004 .
Da li je apiterapija jedan od načina u borbi protiv virusa i drugih bolesti i kako se ova oblast treba urediti pokušaće da daju odgovor apiterapeuti iz Srbije I okruženja.
1.Prof.dr.@Mica Mladenovic je diplomirao je 1979., magistrirao 1987. i doktorirao 1992.godine na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu.
Tokom 38 godina rada na četiri univerziteta i jednoj visokoj poljoprivrednoj školi bio je professor na osnovnim, poslediplomskim i doktorskim studijima na predmetu Pčelarstvo i više predmeta magistarskim, master, specijalističkim i doktorskim studijima.
Od maja 2015.god. izabran je za predsednika Udruženja za apiterapiju i unapređenje integrativne zaštite Beograda “Api-Beo”, a od 06.06.2020.godine pa do danas, ponovo izabran za predsednika pod izmenjenim nazivom Udruženje pčele i zdravlje “Api-Beo” Srbije.
2. Dr.Gordana Hegić je predsjednica Hrvatskog apiterapijskog društva, doktorica biotehničkih znanosti. Diplomirala i doktorirala na Katedri za pčelarstvo Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Stalni član (više od desetljeća) za ocjenjivanje meda u Hrvatskoj, vlasnica 4 patenta, glavna autorica “najsuvremenijeg priručnika” (tako kaže struka u Hr i Regiji) iz područja pčelarstva apiterapije i apiturizma.
Posebno aktivna u promociji apiterapije u veterinarskoj medicini, u radu s najmlađima, autorica slikovnice za djecu u stihovima “Pčelice”
3. Dr. sc. Melisa Oraščanin, docent, Biotehnički fakultet, Univerzitet u Bihaću
Predsjednica UG ”Prvo apiterapijsko društvo” u BiH
4.Nutricionista Azra Licina Sinanović, član “Prvog apiterapeutskog društva BiH”, izvršni I tehnički urednik zbornika sažetaka 6.Kongresa pčelarstva I pčelinjih proizvoda u Sarajevo I član Predsedništva ovog Kongresa.
5. Katja Peruzzi inženjer prehrane, sertifikovani apiterapeut i pčelar iz Mežice. To je grad na severu Slovenije, koji je u 2016 bio nazvan slovenskom zlatnom opštinom, najpodobnija pčelama.
Katja je trenutno u suradnji sa Dominikom Koritnik Trepel (pčelarsko turistički vodič i instruktor) uključena u realizacije projekta “Put pčele”, koji će ukljućivati opštinske strukture i apiturizam.
6.Dr.Slađan Rašić vanredni profesor na Fakultetu ekološke poljoprivrede, Univerziteta EDUKONS u Sremskoj Kamenici
Predsednik Srpskog društva za testiranje i ocenjivanje meda.
Klikom na dole navedeni link možete videti kompletan program multikongresa Serbian Vision
Scroll to Top