Zimski ciklus predavanja 2018/2019

Bez obzira što je miholjsko leto  duže potrajalo, Beogradsko udruženje pčelara kao i svake godine počinje  sa “Zimskim ciklusom predavanja”. Prvo predavanje o istoriji pčelarstva u Srbiji “Pčelarstvo kroz dva veka”, a ujedno i predstavljanje programa i tema kojima ćemo se baviti u narednom periodu održaće Pavle Milovanović i Radislav Bata Jovanović u nedelju 21.10.2018. godine u 10:00 u Beograđanki, VI sprat.

Krenućemo od istorijskog razvoja pčelarstva, podsetiti se kako se pčelarilo nekada, ali namera nam je da se ne bavimo prošlošću nego aktuelnim temama u savremenom pčelarstvu i da ugostimo predavače koji doista o svemu tome puno znaju. Ovih godina više nego ikad u prvi plan dolazi opstanak pčele kao nezamenjivog, dragocenog, ali i ugroženog činoica ekosistema.

Stoga ćemo se svake nedelje u 10:00 na predavanjima baviti: savremenim pristupima u suzbijanju varoe, kako pčelariti i sačuvati pčelu u izmenjenim klimatskim uslovima, genetikom i reprodukcijom matica u Srbiji, organskim pčelarstvom, medonosnim biljem, trovanjem pčela, strategijama u pčelarstvu i naravno, pčelinjim proizvodima.

Radionice o različitim tehnikama pčelarenja (LR, DB, AŽ, FR) će se kao i prethodnih godina održavati četvrtkom u 18:00 u Beograđanki, VI sprat.

Predavanja i radionice su besplatne za članove Beogradskog udruženja pčelara. Članarina u BUP-u iznosi 1200 dinara i uplaćuje se na račun: 205-22601-88, svrha upate: Članarina za 2019. Ukoliko član želi i časopis Srpski pčelar i članstvo u SPOS-u članarina iznosi 4500 dinara i uplaćuje se  na gore navedeni račun.

Da bi se na vreme informisali i saznali ponešto o svetu pčela i pčelara pratite nas na našoj facebook strani

Dobrodošli!

Spec.dr.vet. Saša Grubić

3 thoughts on “Zimski ciklus predavanja 2018/2019”

  1. Miljana Pribaković

    Veliki pozdrav za čika Paju, a i sve ostale iz Slovačke. Miljana

  2. Kad će, i da li će biti predavanje na temu SREDSTVA za tretiranje pčelarskih društava. Mislim da je tema koja zaslužuje izlaganje eminentnog stručnjaka. Sredstva kojim se tretiraju društva uveliko utiču na kvalitet meda

    1. Saša Grubić

      Prof. dr. Zoran Stanimirović je održao predavanje na ovu temu 28. oktobra 2018. Nastojaćemo da se ovim pozabavimo i na radionicama koje se održavaju četvrtkom u 18:00 u Beograđanki na VI spratu. Ukoliko ste član Beogradskog udruženja pčelara, dobrodošli!

Comments are closed.

Scroll to Top